vlag SloveniŽ vlag KroatiŽ
SLOVENIň EN KROATIň

8-daagse vliegreis naar SloveniŽ en KroatiŽ
van maandag 29 april t.m. maandag 6 mei 2013


1e reisleider
Marie-Josť Beaumont


2e reisleider
Frans Jacobs


chauffeur
Alojz Zavasnik


gidsen
 Munckhof 

KroatiŽ
Ljubljana: tijd en weer
Zagreb: tijd en weer
Omreken Ä naar Kuna
Kroatische kuna
Wijs op reis
Visit Ljubljana
Ljubljana stadskaart
SloveniŽ vakantieland
 Reisverslag
     Adrienne Bloemen

Austria Trend hotel Ljubljana****
Austria Trend Hotel is gevestigd in Ljubljana, De mooie lichte kamers met air-conditioning en gratis Wi-Fi en LCD-televisies. Het hotel heeft uitstekende service. Voor uw gemak wordt een gratis pendeldienst naar het centrum van de stad, op schema en beschikbaarheid, aangeboden. Het hotel ligt niet ver van het treinstation en heeft goede verbindingen met de oude stad, de musea en de theaters. Hotel Austria Trend biedt bars en restaurants waar u van lokale en internationale gerechten kunt genieten en ontspannen na een lange actieve dag.
Het hotel beschikt ook over een wellness-gedeelte met sauna en jacuzzi.
Austria Trend Hotel
(00:52) Austria Trend
Four Points by Sheraton Panorama hotel Zagreb****
Four Points by Sheraton Panorama Hotel Zagreb ligt dicht bij de populaire Dom Sportova Sports Arena en de zakenwijk van Zagreb. Het centrum ligt op 20 minuten lopen en het openbaar vervoer is ook beschikbaar.
    
Het Four Points beschikt over een elegant restaurant met internationale keuken en een lobbybar. U kunt genieten van de vele lokale trendy cafťs, bars en restaurants in de buurt of op verkenning gaan door het centrum.
Four Points by
Sheraton Panorama

www.klagenfurt-airport.at
dag 1, maandag 29 april
We worden per comfortabele touringcar opgehaald bij Vlisco B.V. in Helmond voor de transfer naar de Luchthaven Keulen-Bonn. Na aankomst op Luchthaven Klagenfurt worden we opgewacht door chauffeur Alojz Zavasnik, die ons naar het hotel in Ljubljana zal brengen voor de check in.
Wij maken na aankomst een stadsrondrit voor een eerste kennismaking met Ljubljana. Daarbij bezoeken we de begraafplaats Zale.
In het hotel ontvangen we een welkomstdrankje welk ons wordt aangeboden door Munckhof Groups Desk.
Diner en overnachting in het Austria Trend hotel Ljubljana****.
Luchthaven Keulen-Bonn
Ljubljana panorama's
dag 2, dinsdag 30 april
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Stedelijk Museum (zonder gids). Het Stedelijk Museum is gevestigd in het Auersperg paleis. Hierna gaan we gezamenlijk lunchen in het restaurant Sestica met huisgemaakte lokale gerechten. Na de lunch bezoeken we de Kasteelheuvel met daarop Ljubljanski Grad. Deze domineert het stadsbeeld en het beklimmen van de heuvel gaan we doen per raillift. We hebben daarna nog voldoende vrije tijd voor een eigen verkenning, alvorens we naar het hotel gebracht worden.
Na het diner wordt ons in een filmzaal een speciaal drankje aangeboden en kunnen we kijken naar een film over de troonswisseling in Nederland.
Overnachting in het hotel.

(Google Maps) City Museum City Museum
Visit Ljubljana
Ljubljankigrad
Ljubljana panorama
Ljubljana panorama
Restaurant Sestica
(08:36)Ljubljana
(01:06)Ljubljana kasteel
(26:06)Ljubljana citytour
(3:00)Ljubljana tourisme
(3:43:26)Troonswisseling
dag 3, woensdag 1 mei
Na het ontbijtbuffet in het hotel gaan we een in Ljubljana stadswandeling maken, onder leiding van een lokale Duitssprekende gids. Een bezoek aan de Sint Nicolaas-kathedraal is hiervan een onderdeel.
Na de stadswandeling gaan we per bus naar Postojna. Wij hebben hier een gezamenlijke lunch in Restaurant Jamski Dvorec en gaan we na de lunch de wereld- beroemde grotten in Postojna bezoeken die ook op de lijst van UNESCO staan. De tour is met een rit per elektrische trein.
Diner en overnachting in het hotel.
Postojna grotten
(03:13)Postojna grotten
dag 4, donderdag 2 mei
Na het ontbijt in het hotel gaan we vandaag naar het mooie stadje Bled. Vandaar hebben we een mooi programma bestaande uit een bezichtiging van Bled, een boottocht over het meer, een bezoek aan de St. Mary kerk en het kasteel van Bled. Wij hebben hier een gezamelijke lunch in het middeleeuwse kasteel op de top van de 130 meter hoge rots.
Na de lunch hebben we nog wat vrije tijd om de specialiteit van Bled, de "Bleder Cremeschnitte" te proberen of om door het centrum te slenteren. De bus brengt ons weer naar het hotel.
Diner en overnachting in het hotel.
Bled
Bled
Bled Island
Bled Castle
dag 5, vrijdag 3 mei
Vandaag moeten we na het ontbijtbuffet uitchecken en gaan we naar Zagreb, de tweede hoofdstad.
Onderweg nemen we een koffiepauze en na aankomst in Zagreb gaan we een stadswandeling maken onder leiding van een lokale Duitssprekende gids. Deze wandelt met ons door de bovenstad door de Nikola Jurisic straat, Vlaska straat, Ben Jelacic plein, enzovoort.
   
Na de stadswandeling hebben we vrije tijd om het centrum op eigen gelegenheid te verkennen en te lunchen. Een bezoek aan een van de vele musea of een bezoek aan de Kathedraal van Zagreb is aan te bevelen.
Vroeg diner en 's avonds een concert van Mozart en Mahler.
Overnachting in Four Points by Sheraton Panorama hotel Zagreb****.
(03:56) Zagreb bijzonder
(03:03) Zagreb citytour
(05:06) Zagreb hoofdstad
(11:05) Zagreb highlights
Zagreb panorama's
Mahler Symphony 4
dag 6, zaterdag 4 mei
Vandaag brengen we een bezoek aan de benedenstad onder leiding van een lokale gids. Hierna verkennen we op eigen gelegenheid het Mimara Museum.
Hierna gaan we met de bus naar het stadje Jastrebarsko. Hier bezoekt u de Plesvivica wijngaarden. Speciale aandacht verdient de Portugizac, de Beaujolais van KroatiŽ. De lunch gebruiken we gezamenlijk in combinatie met de wijnproeverij. We gaan genieten van huisgemaakte traditionele gerechten, geserveerd in een door een familie gerund restaurant.
Diner en overnachting in het hotel.
Mirogoj Cemetery
Mimara museum
Jastrebarsko
zagreb-touristinfo
Google mapsRestaurant Zlatne Gorice
Restaurant Zlatne Gorice
Google maps Plesvica 25 Jastrebarsko Wijnboerderij Jagunic
dag 7, zondag 5 mei
De bus staat vandaag weer voor ons klaar voor een bezoek aan Varaědin. Varaědin is een stadje met een mooi bewaarde barokke architectuur, mooie huizen, straten en parken en wordt gezien als het kleine Wenen. Na aankomst bezoekt u op eigen gelegenheid het museum Galerija Starih i Novih Majstora, en gaan we genieten van een voor ons geserveerde lunch, in een schitterend gelegen restaurant, net buiten het centrum van Varaědin. Transfer terug naar het hotel.
Om de reis feestelijk af te sluiten hebben we deze avond het afscheidsdiner in restaurant Kaptolska klet, met een optreden van Tambura spelers in traditionele kostuums.
Varaědin panorama
Varaědin
Kaptolska klet
dag 8, maandag 6 mei
Vandaag is helaas alweer de laatste dag van deze reis. Na het ontbijt en het uitchecken hebben we nog vrije tijd voor op eigen gelegenheid een laatste bezoek aan Zagreb te brengen voordat we om 14.30 uur op de luchthaven van Zagreb moeten zijn voor onze terugreis naar Luchthaven Keulen-Bonn.
Bij aankomst op Keulen-Bonn staat de chauffeur van Munckhof op ons te wachten in de aankomsthal en gaan we met de bus terug naar Helmond. In de bus ligt voor iedereen een broodjespakket klaar. Koffie en thee wordt u aangeboden door Munckhof.
www.zagreb-airport.hr
(Google Maps) Vlisco Helmond Vlisco


Uw aanvullingen en suggesties zijn welkom. M.v.g. Frans Jacobs
  Top Print